TERVETULOA KOTIMAISEEN VERKKOKAUPPAAN!

0

Ostoskorisi on tyhjä

VAATTEET
  • KOTI JA PUUTARHA
  • Carhartt R01 lappuhaalarit - Klassikko jo syntyessään

    Carhartt R01 lappuhaalarit - Klassikko jo syntyessään
    Jos jokin amerikkalaisen työvaatekulttuurin tuotteista on saavuttanut klassikon maineen, on se perinteiset "amerikanruskeat" eli Carhartt Brown -väriset Carhartt R01 -lappuhaalarit. 

    R01-haalarit kehitettiin alunperin 1800-luvun lopussa amerikkalaisten rautateiden rakentajien työvaatteeksi. Työmailla tarvittiin kestäviä ja vahvasta kankaasta valmistettuja haalareita, jotka eivät hätkähtäneet kovaa käyttöä.

    Carharttin perustaja Hamilton Carhartt toimi poikkeuksellisen edistyksellisesti jo siihen aikaan, ja kyseli käyttäjien mielipiteitä ja kokemuksia täydellisistä työhaalareista. Näiden toiveiden perusteella hän kehitti alkuperäisen R01-mallin, johon on tehty vuosisadan saatossa vain pieniä muutoksia.

    Vahva 12 unssin paksuinen duck-puuvillakangas, metallikiinnikkeillä varustetut henkselit ja lukuisat taskut sekä lenksut työkalujen säilytystä varten toimivat tänäkin päivänä niin työmailla kuin vapaa-ajan puuhailussa. Klassikon maineestaan huolimatta Carhartt R01 lappuhaalarit ovat nimittäin edelleen ensisijaisesti työhaalarit, vaikka niitä viime vuosina on nähty yhä enemmän myös katumuodissa.

    Mikä tekee lappuhaalareista sitten niin ylivertaiset, että ne ovat pysyneet pinnalla yli vuosisadan ajan? 

    Ensinäkin, niiden käyttömukavuus on ihan omaa luokkaansa. Vyötärökaistale ei kiristä eikä purista, kuten normaaleissa housuissa. Lisäksi haalareiden joustavat sivupaneelit antavat liikkumavaraa kyykistellessä ja henkseleitä säätämällä lappuosan istuvuuden mitoituksen saa osumaan juuri kohdilleen.

    Pitkälle ulottuva selkäosa suojaa selkää viimalta eikä iho paista paljaana kyykistellessä, kuten tavallisissa housuissa helposti käy.

    - Itse käytän lappuhaalareita varsinkin juuri kevään ja syksyn viileillä keleillä. Haalarin selkäosa sekä etupuolella oleva lappuosa suojaavat keskikroppaa viimalta, ja alle mahtuu tarvittaessa vaikka huppari, kertoo Haaralan kauppias Ari.

    - Lappuhaalareissa tärkeää on kuitenkin oikean koon valinta. Yleensä kannattaa valita vähintään yhtä kokoa suurempi tuumakoko kuin housujen vyötärössä, jotta haalareihin jää tarpeeksi liikkumatilaa. Jos elintasovatsaa on päässyt kertymään hieman runsaammin, suosittelen jopa kaksi tuumakokoa normaaleja housuja suurempaa kokoa. Silloin haalareita on mukava käyttää.

    Katso alta Carhartt R01-haalareiden esittelyvideo. Ohjevideon oikean koon valintaan löydät haalareiden tuotesivulta.




    Haaralan Kaupan uudistunut naisten osasto on entistä suurempi
    Haaralan Kaupan uudistunut naisten osasto on entistä suurempi

    Haaralan Kaupalla naisten osasto on saanut vihdoin arvoisensa tilat. Osasto on laajentunut paitsi kooltaan, myös tuotevalikoimaan se on entistä suurempi.
    Lue lisää
    Paitatakin kolme parasta pointtia
    Paitatakin kolme parasta pointtia

    Paitatakki on takin ja kauluspaidan välimuoto, jossa yleensä on myös ohut vuori, kaulukset sekä takeista tutut ns. käsien lämmittelytaskut edessä. Juuri näiden ominaisuuksien johdosta se sopii mainiosti syyskäyttöön, kun päivät ovat vielä kohtuullisen lämpimiä, mutta aamuisin jo viileää.
    Lue lisää
    Barbour-vaatteet ja asusteet löydät nyt myös Haaralan Kaupalta
    Barbour-vaatteet ja asusteet löydät nyt myös Haaralan Kaupalta

    Brittiläisen countrywear-pukeutumistyylin klassikko Barbour on saapunut tänä syksynä Haaralan Kaupalle.
    Lue lisää