HAARALAN VERKKOKAUPPA ON UUDISTUNUT!

0

Ostoskorisi on tyhjä

VAATTEET
 • KOTI JA PUUTARHA
 • Carhartt mitoitus - Mitä kannattaa huomioida oikeaa kokoa valitessa?

  Carhartt mitoitus - Mitä kannattaa huomioida oikeaa kokoa valitessa?

  Carhartt on amerikkalainen brändi, ja sen mitoitus on varsin reilua verrattuna eurooppalaisiin tuotemerkkeihin. Meillä myytävät Carharttin vaatteet ovat aitoa ja alkuperäistä Carhartt Workwear -mallistoa, jonka mitoitus poikkeaa myös Carhartt WIP street wear -malliston mitoituksesta. Jos siis olet aiemmin käyttänyt WIP-tuotteita, ei sen mitoitus mene yksiin Workwear-linjan kanssa. Toisaalta, kun opit Carharttin logiikan, on oikean koon valinta jatkossa helppoa.

  Takeissa ja paidoissa Carharttilla on Workwear-mallistossa kaksi eri leikkausta: Loose Fit ja Relaxed Fit. Loose fit on mitoitukseltaan reilua jenkkimittaa, eli voit Loose Fit -tuotteista pääsääntöisesti valita aina normaalia kokoasi yhtä pienemmän koon. Relaxed Fit -mitoitus vastaa puolestaan enemmän eurooppalaista mitoitusta, mutta sekin on reilua, ei siis missään nimessä pientä tai kapeaa. Relaxed Fit -mitoituksen tuotteista voit pääsääntöisesti valita normaalin kokosi, mutta jos sijoitut kahden koon väliin, kannattaa silloin yleensä valita pienempi koko.

  Ilmoitamme aina tuotetekstien yhteydessä kumpaa mitoitusta tuote on. Joissain Carharttin vanhemmissa tuotemalleissa mitoitus saatetaan ilmaista termeillä Original Fit tai Regular Fit. Original Fit on käytännössä sama kuin Loose Fit ja Regular Fit vastaa puolestaan Relaxed Fit -mitoitusta.

  Carharttin paidoissa ja takeissa eri kokojen välillä lisäsentit tulevat pääsääntöisesti “syvyyssuuntaan”, eli siirtyminen esimerkiksi L koosta XL kokoon tarkoittaa leveämpää keskivartalon mittaa. Sen sijaan esimerkiksi hihoissa mitta ei juurikaan pitene kuin aavistuksen eri kokojen välillä.

  Hyvä vinkki oikean takkikoon löytämiseen on mitata vanhasta, sinulle sopivasta takista kainalo-kainalo mitta ja verrata sitä tuoteteksteissä annettuihin mittoihin. Kaikkiin takkeihin päivitetään mitat ihan pian, eli jos et vielä löydä mittoja tuotekuvauksista, ovat ne tulossa sinne lähiaikoina.

  Siinä missä miesten vaatteiden yläosissa mitoitus on varsin reilua, voi housuissa asia olla jopa päinvastoin. Varsinkin miesten canvashousuissa ja farkuissa vyötärö on usein varsin napakka, ja monet asiakkaamme valitsevat housuissa yhtä tuumakokoa suuremman koon. Jos sijoitut kahden koon väliin, suosittelemme aina valitsemaan suuremman koon. Lahkeen mitta Carharttilla on yleensä melko pitkä. Esimerkiksi lahkeen pituus 34 vaatii käyttäjältään 190 senttimetrin pituuden.

  Naisten vaatteissa mitoitus vastaa enemmän eurooppalaista mitoitusta, joskin varsin reilua sellaista. Voit yleensä valita naisten vaatteissa oman normaalin kokosi. Kerromme tuoteteksteissä, mikäli kokovalintaa kannattaa tarkistaa jompaan kumpaan suuntaan. Esimerkiksi leggingsien tulee istua päällä varsin napakasti, joten niistä ei kannata valita liian suurta kokoa “varmuuden vuoksi”.

  Carharttin valikoimasta löytyy myös tyylikkäitä S3-luokituksen turvakenkiä. Kenkien lesti on varsin normaali, eli ei missään nimessä kapea mutta ei erityisen leveäkään. Jos kengän kokosi sijoittuu kahden koon väliin, voit Carharttin kengissä yleensä valita pienemmän koon. Mikäli kengän lesti poikkeaa normaalista, ilmoitamme siitä tuotekuvauksissa.

  Autamme mielellämme sinua oikean koon valinnassa, jotta saat kerralla sopivan kokoiset vermeet ylle. Voit ottaa yhteyttä sähköpostiimme myymala at haaralantila piste fi.  Amerikkalaiset Traeger-pellettigrillit nyt Haaralan Kaupasta
  Amerikkalaiset Traeger-pellettigrillit nyt Haaralan Kaupasta

  Nyt grillataan! Koska rakastamme hyvää ruokaa, haluamme tarjota sen valmistamiseen kunnon välineet myös asiakkaillemme. Haaralasta saat nyt myös amerikkalaiset Traeger-pellettigrillit.
  Lue lisää
  Haaralan Kaupan aukioloajat kesällä 2024
  Haaralan Kaupan aukioloajat kesällä 2024

  Haaralan Kauppa on kesäkaudella auki myös arkisin. Katso aukioloaikamme tästä uutisesta.
  Lue lisää
  Carhartt R01 lappuhaalarit - Klassikko jo syntyessään
  Carhartt R01 lappuhaalarit - Klassikko jo syntyessään

  Jos jokin amerikkalaisen työvaatekulttuurin tuotteista on saavuttanut klassikon maineen, on se perinteiset "amerikanruskeat" eli Carhartt Brown -väriset Carhartt R01 -lappuhaalarit. 
  Lue lisää